Page content

Over Collin

Over Collin

Collin Leijenaar (1974) is professioneel muzikant (drummer), docent, cultureel ondernemer en oprichter en eigenaar van Novae Popschool. Op zijn 20ste startte hij zijn eerste bedrijf binnen het culturele vlak. De vele jaren als cultureel ondernemer hebben Collin veel ervaring gebracht in het cultureel ondernemen en vanuit die ervaring, gebundeld met zijn passie en creatieve invalshoeken helpt hij cultureel ondernemers in het bereiken van een succesvolle balans tussen artistiek en zakelijk ondernemen.

Daarnaast wordt Collin ingezet door bands, artiesten of culturele organisaties voor advies over de meest uiteenlopende zaken binnen het muzikale- en culturele vlak. Tevens coacht Collin diverse ondernemers in het creatieve vak hoe ze als ondernemer en met hun onderneming meer succes en voldoening kunnen realiseren.

Novae Popschool

De popschool is een moderne muziekschool die zich inzet voor cultuureducatie en muziekonderwijs door het verzorgen van instrumentale en vocale lessen, cursussen, bandcoaching, masterclasses en workshops en een vooropleidingstraject voor het conservatorium binnen het kader popmuziek. Novae Popschool is door Collin Leijenaar gestart op 1 februari 2006 als logisch vervolg op zijn drumschool die hij in 1998 oprichtte. Met deze drumschool heeft hij in 2004 en 2005 de vijfde en derde plaats behaald in de verkiezing voor de beste drumschool van Nederland door het drummers vakblad De Slagwerkkrant.

Novae Popschool heeft vestigingen in o.a. Ede, Apeldoorn, Barneveld en Enschede. Binnen 8 jaar is de school uitgegroeid tot een organisatie met meerdere vestigingen, 500+ leerlingen en een team van 30+ docenten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Onder de bezielende leiding van Collin Leijenaar is er een team van gepassioneerde professionals geformeerd waarin ieders educatieve, organisatorische, muzikale, creatieve en ondernemende talenten gebundeld worden om Novae Popschool nog succesvoller te maken.

Tour Support Europe

Naast Novae Popschool en Novae Productions, runt hij ook Tour Support Europe, waarmee hij zich richt op tourende artiesten. Als tourmanager, agent, concertboeker en festivalorganisator is Collin in de afgelopen 15 jaar door diverse Amerikaanse en Britse top acts en artiesten voor succesvolle (uitverkochte) Europese- en wereldtours ingehuurd, en is hij eindverantwoordelijke voor de zakelijke, logistieke, organisatorische en financiële kant van deze tours.

Muzikant

Als professioneel drummer heeft Collin binnen de popsector meer dan 20 jaar ervaring met optredens, studiowerk, sessiewerk en tours, zowel nationaal als internationaal. Tussen 2004 en 2012 is Collin als drummer, bandleider, tourmanager & boeker verantwoordelijk geweest voor alle Europese tours van de Amerikaanse progrock artiest Neal Morse. Met zijn eigen internationale band Affector speelt Collin met grote namen uit de rock- en metal wereld. De CD ‘Harmagedon’  is wereldwijd uitgebracht via het Engelse label Inside Out Music/Century Media. Daarnaast wordt Collin regelmatig gevraagd als sessiedrummer door internationale topartiesten zoals bijvoorbeeld Jordan Rudess (Dream Theater) en Dave Bainbridge (Iona) om drumpartijen op te nemen voor hun CD’s.

Als drumdocent heeft Collin in 2004 en 2005 respectievelijk de 5e en 3e plaats behaald in de landelijke verkiezing voor Beste Drumdocent van Nederland door het drummers-vakblad De Slagwerkkrant.

Klik gerust eens door onze categorieën heen: